Pianofabriken

På gång i fabriken

På gång i fabriken

Lite smått & gott

Nu när vardagen sakta men säkert börjar komma igång igen vill vi informera er om vad som har hänt sedan sist och vad som är på gång i huset.

Inre garantibesiktning

Just nu pågår efterbesiktningar för att fånga upp de felanmälningar som ännu inte åtgärdats. HSB:s Garantigrupp kommer även att stå för en ny besiktning i september. Precis som tidigare ansvarar varje lägenhetsinnehavare själv för medverkan under besiktningen.

Staketprojektet

Staketprojektets följetång fortsätter då vi funnit svårigheter i att få konkreta och rimliga kostnadsförslag för borttagning av stenmuren på framsidan. Vi i styrelsen har funderat på alternativa tillvägagångssätt och har kommit fram till två möjligheter:

  1. Bygga upp muren så att den blir jämnhög och sätta upp ett smidesstaket utifrån dagens högsta punkt.
  2. Plantera någon form av barrväxt precis innanför den befintliga muren.

Diskussionen kvarstår och vi återkommer med mer info så snart vi har fått en bra bild av kostnader och vad som faktiskt är genomförbart. I väntan på staketprojektet har styrelsen försett rabatten vid soptunnorna med gröna växter för att tillföra lite livlighet till fastighetens framsida.

Bostadsrättstillägg

Föreningen har en fastighetsförsäkring hos HSB Försäkrings AB och i denna ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter. Det innebär att man vid nytecknande av sin hemförsäkring inte behöver välja detta tillägg och man sparar därför ca. 500 kr per år beroende på försäkringsbolag. Tillägget är ett skydd för fast inredning i lägenheten som t.ex. badrum och kök.

Felanmälan

Om ni upptäcker något i huset som behöver åtgärdas – kontakta HSB ServiceCenter på tel. 010-442 11 00 eller via mailen servicecenter.stockholm@hsb.se. Telefontider är vardagar mellan kl. 07.00-17.30.

Övrigt

  • Boende med uteplats ansvarar för att löpande rensa sina brunnar, detta för att motverka stopp som kan leda till vattenskador.
  • Byte av ventilationsfiltren bör genomföras en gång årligen i alla lägenheter.
  • Kontrollera batterierna i era brandvarnare för er egen säkerhet och damma även av dem för att undvika att larm går igång i onödan.
  • Till hösten samlar vi föreningens medlemmar och anordnar en gemensam städdag.

 

Inläggets författare

Kommentering är avstängd.